Arrighi tortellini z grzybami 250 g

rend_TORT_FUNGHI_2023.png
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 8,99 zł

Cena regularna:

8.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 8,56 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli Włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół.

Składniki:

makaron (72%): semolina – mąka z pszenicy durum, jaja z chowu ściółkowego (19.4% w makaronie). Nadzienie (28%): bułka tarta (mąka pszenna, sól), ser ricotta (29.5% nadzienia) (mleko, serwatka z mleka, sól), olej słonecznikowy, aromaty, sól, grzyby w proszku (3% nadzienia), przyprawy.

Może zawierać soję i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 1512 kJ/358 kcal


tłuszcz: 7 g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g

węglowodany: 58 g

    w tym cukry: 1,9 g

błonnik: 3,6 g

białko: 14 g

sól: 2,1 g

Masa netto: 250 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl