CALLIPO Filet z tuńczyka w oliwie Riserva Oro, 200g
Opis
Filety z tuńczyka żółtopłetwego Ventresca (żółta płetwa) pozyskiwane są z części mięśni brzusznych, najcenniejszej części tuńczyka,
i ręcznie przetwarzane na filety. Do produkcji wszystkich filetów od 100 lat wybiera się tuńczyka najwyższej jakości.
Przetworzony we Włoszech na wszystkich etapach, w fabryce Maierato (VV), zgodnie z wielowiekową tradycją Kalabrii.
Po ugotowaniu tuńczyka na parze, wybierają się jeden po drugim najlepsze filety i ponownie wkładają się ręcznie do słoików,
przestrzegając surowych norm higieny i bezpieczeństwa żywności, a następnie odpowiednio długo przechowuje się,
aby zagwarantować ten intensywny i niepowtarzalny smak.
Składniki:
filet tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”, oliwa z oliwek, sól.
Surowiec z tuńczyka jest przetwarzany we Włoszech z tuńczyka pochodzącego z UE i spoza UE.
Obszar połowów FAO jest wskazany na opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna w 1101kJ/265 kcal,
tłuszcze 19g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.3g,
węglowodany 0g, w tym cukry 0g,
białko 25g, sól 1.1g.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.