CALLIPO Filet z tuńczyka w oliwie z oliwek 170g
Opis
Filety z tuńczyka żółtopłetwego w szklanym słoiku w oliwie z oliwek. Do produkcji wszystkich filetów od 100 lat wybiera się tuńczyka najwyższej jakości.
Przetworzony we Włoszech na wszystkich etapach, w fabryce Maierato (VV), zgodnie z wielowiekową tradycją Kalabrii.
Po ugotowaniu tuńczyka na parze, selekcjonuje się najlepsze filety i wkłada się ręcznie do słoików,
przestrzegając surowych norm higieny i bezpieczeństwa żywności, a następnie długo sezonuje się,
aby zagwarantować ten intensywny i niepowtarzalny smak.
Składniki:
TUŃCZYK żółtopłetwy "Thunnus albacares", oliwa z oliwek, sól Presal ® Salt Iodate Protected (włoska sól morska, jodek potasu 0,007%).
Surowiec z tuńczyka jest przetwarzany we Włoszech z tuńczyka pochodzącego z UE i spoza UE. Obszar połowów jest wskazany na opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna w 727kJ/173 kcal,
tłuszcze 7,2g, w tym 1,1g nasycone kwasy tłuszczowe,
węglowodany 0g, w tym cukry 0g,
białko 27g, sól 0,85g,
jod 87 µg (58% RWS*) * RWS = REFERENCYJNA WARTOŚĆ ODŻYWCZA.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.