Delicius filety anchois z Morza Kantabryjskiego 90g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Filety z sardeli złowione w Morzu Kantabryjskim. Te filety z sardeli są grube i smaczne, mają różowawy kolor przechodzący w tytoniowy odcień i większy rozmiar.
Sardele łowi się od kwietnia do czerwca, kiedy ich cechy sensoryczne są najlepsze. Dzięki zimnym wodom bogatym w plankton sardele rosną większe i gromadzą zapasy tłuszczu.
Skład:
filety z SARDELI (60,5%) (engraulis encrasicolus, obszar połowu Morze Kantabryjskie (FAO 27.8.C), narzędzia połowowe: sieci okrążające bez lin ściągających (lampary)), oliwa z oliwek (39%), sól (0,5%). Hiszpańskie sardele pakowane w Albanii.
Przechowywać w chłodnym miejscu. Po otwarciu należy zalać oliwą, przechowywać w lodówce w celu uzyskania najlepszej jakości i spożyć w ciągu 1 tygodnia. Produkt gotowy do spożycia. Konsumuj po odsączeniu z oliwy.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość odżywcza w 100 g odsączonego produktu:
wartość energetyczna (energia): 723 kJ/ 172 kcal
tłuszcz: 6,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
węglowodany: 0,0 g, w tym cukry: 0,0 g
białko: 26,3 g, sól: 11,3 g.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.