PONTI Ocet z czerwonego wina Chianti DOCG 500 ml
Opis
Ocet Chianti otrzymywany w wyniku starannego procesu fermentacji octowej wina Chianti D.O.C.G , po którym następuje długi okres leżakowania w modrzewiowych i dębowych beczkach.
Smak pełny i treściwy, przyjemnie octowy, o zapachu czerwonych owoców. Kwasowość 7,1%
Idealny do wyrafinowanych sałatek warzywnych, wzbogaca tatar z czerwonego mięsa. Sprawia, że smażone potrawy są smaczniejsze i wspomaga ich trawienie.
Skład:
wino (Chianti D.O.C.G.), przeciwutleniacz E224.
Zawiera siarczyny.
Wartości odżywcze (w 100 ml):
wartość energetyczna 101 kJ/ 23 kcal
tłuszcze 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
białko 0 g
sól 0,01 g