

Oliwy i oleje Olitalia
Korzenie marki Olitalia wyrastają z włoskiego regionu Emilia Romagna. Stąd produkowane przez rodzinę Cremonini produkty czerpią najlepsze kulinarne tradycje i trafiają do ponad 120 krajów, w tym na polskie stoły.
Jej produkty doceniane są przez profesjonalistów we Włoszech, gdzie Olitalia jest najczęściej wybieraną marką przez Szefów Kuchni, będąc symbolem gastronomicznej jakości i tradycji.
Przy ścisłej współpracy z degustatorami oliw oraz najlepszymi stowarzyszeniami szefów kuchni zapewnia wszechstronny wachlarz produktów do przygotowywania i doprawiania dań, odpowiadając zmieniającym się potrzebom konsumentów na świecie. W ten sposób możesz na co dzień przyrządzać smaczne i zdrowe potrawy surowe, gotowane, smażone, a nawet pieczone jak z włoskich restauracji.
Olitalia nie zapomina przy tym o eleganckim, ciemnym i wygodnym w użytkowaniu opakowaniu, chroniącym cenne oliwy i oleje przed utlenianiem pod wpływem działania światła, a szkło stosowane do produkcji opakowań w 75% pochodzi z recyklingu.



